top of page

Laura: “Martha en ik vinden elkaar in onze manier van omgaan met muziek en tekst, maar zeker ook in de benadering van concerten en onze verbinding met de luisteraars. Hoe laten we ons publiek, ook de niet-kenners, het meest genieten van een lied-programma? Door samen uitgebreid te puzzelen aan een unieke, uitgebalanceerde verzameling liederen met een sterk thema, fascinerende lijntjes tussen liederen onderling en boeiende afwisseling in stijl of sfeer. Door tijdens het concert op een aanstekelijke manier te vertellen over de teksten, over de componisten en dichters. Door soms eerst wat fragmentjes te laten horen als “bewegwijzering” door een lied. En… door zelf heel blij te worden van het voorrecht om samen zoveel mooie muziek uit te voeren!”

 

Martha: “Samen musiceren met Laura is als een tweede natuur. Onze kijk op liederen en hun – net zo belangrijke – teksten is fascinerend; we vullen elkaar aan en genieten met volle teugen. Het toelichten van muziek, waar het over gaat en waar mensen op geattendeerd kunnen worden, is voor mij altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn concerten. Hierin heb ik in Laura een geweldige duo partner gevonden. Samen geven we een concert waarbij het publiek op het puntje van de stoel zal zitten, wetende waar ze hun oren te luisteren leggen.”

In 2016 ontmoetten Martha Bosch en Laura de Lange elkaar tijdens een project met Projectkoor PA'dam, musiceerden samen en een nieuw liedduo was geboren!

 

In de zomer van 2017 zijn Martha en Laura te beluisteren met een echt zomeravond-programma. Franse liederen in zwoele sferen met ondergaande zon en zoete (of bitterzoete) liefde gaan over in meer lugubere settingen: een doodskist in een kabbelend beekje, een verlaten abdij. Dan klinkt de zomeravond toch een stuk minder zorgeloos... Daarna breekt de zon door met spetterende Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek! Opzwepend, trots, sensueel of lekker loom swingend en misschien wel het mooiste slaapliedje ooit…

 

Hiernaast belichten Martha en Laura met het Pythagoras Strijkkwartet de veelzijdige muziek van Samuel en Daniël de Lange, romantische voorvaders van Laura. Er staan liederen met piano op het programma, maar ook een lied-cyclus voor sopraan, piano en strijkkwartet in een prachtige bezetting!

Ook verleent het duo haar medewerking aan een Schubert-lezing door –ter illustratie van het verhaal- Schubert liederen te vertolken.

Het nieuwste programma (2019) staat in het teken van vriendschap. De Amerikaanse componisten Copland en Bernstein waren namelijk goed bevriend. En ook de Catalaanse Montsalvatge had goede contacten met Mompou. In het programma 'I hate music!' laten we de prachtige gedichten horen van Emily Dickinson maar ook leuke kinderliedjes van beide continenten. 

Agenda 2019/2020

Zondag 20 oktober om 12:00 - Den Haag * 'De Lange'

Zaterdag 9 november - Benefietconcert * 

Voorjaar 2020 - Rotterdam * 'I hate music'!

bottom of page