vr 06 mrt.

|

Zuiderstrandtheater

Cappella Amsterdam: Requiem (Fauré)

Cappella Amsterdam Residentie Orkest Richard Egarr dirigent Ilse Eerens sopraan Martijn Cornet bas

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Cappella Amsterdam: Requiem (Fauré)

Tijd en locatie

06 mrt. 2020 20:00

Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag, Nederland

Over het evenement

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Laudate Dominum, KV 321 Gabriel Fauré (1845-1924) Cantique de Jean Racine, opus 11 Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 36 ‘Linzer’, KV 425 Wolfgang Amadeus Mozart Andante voor fluit en orkest in C, KV 315 Gabriel Fauré Requiem, opus 48

Toelichting

Cappella Amsterdam kreeg mooie en ontroerende reacties op haar eerdere uitvoering van Fauré’s Cantique de Jean Racine. Samen met het Residentie Orkest brengt het koor de Cantique, door Fauré ooit gecomponeerd als eindexamenwerkstuk. Maar vooral ook zijn wereldberoemde Requiem staat op het programma. Fauré zag de dood niet als het onvermijdelijke einde, maar eerder als een bevrijding: een vreugdevolle verlossing. Het Requiem is een werk dat allereerst troost lijkt te willen bieden: geen mis voor de doden, maar juist voor de levenden. Een van de hoogtepunten is het verstilde Pie Jesu dat gezongen werd bij de begrafenis van Fauré. Zijn eigen verlossing.

Mozart was niet bepaald een verwoed kerkganger, maar wel een zeer gelovig mens. Een van zijn meest bekende kerkmuziekstukken is de Vesperae solemnes de confessore uit 1780. Het befaamde Laudate Dominum geeft ons een schitterende sopraansolo afgewisseld met prachtig koor- en orkestwerk. Voor veel mensen geldt dit stuk als het mooiste dat Mozart ooit geschreven heeft.

Deel dit evenement